085 – 13 00 858 info@nbzn.nl

Gevolmachtigde

Wat is een gevolmachtigde

Een gevolmachtigde kan een nalatenschap afhandelen op basis van een verkregen volmacht van één of meerdere erfgenamen. Hierdoor kan hij samen met eventuele andere erfgenamen of zelfstandig de nalatenschap verder afhandelen zoals omschreven in de volmacht. Het kan zijn dat deze gevolmachtigde alleen de administratie doet, de woning leegruimt en/of verkoopt, de belastingaangifte verzorgt, de communicatie tussen de erfgenamen regelt of de uiteindelijke verdeling tot stand brengt. In zijn geheel kan de gevolmachtigde dit ook allemaal zelfstandig, dan zijn de werkzaamheden gelijk aan een executeur. Deze titel krijg je alleen door benoeming in het testament. De executeur heeft soms de mogelijkheid in het testament om iemand toe te voegen, in de plaats te stellen of als opvolgend executeur aan te wijzen.

De gevolmachtigde kan een familielid zijn, een kennis. maar u kunt er ook voor kiezen een professional aan te wijzen. Dan bent u verzekerd van een kundige vertegenwoordiging.

Wij Lokaal

Lokale organisaties van Stichting Nabestaandenzorg Nederland voldoen aan de ankers die NBZN als belangrijke pijlers hanteert. Hiermee bewaken wij onze identiteit en de professionaliteit, zodat de dienstverlening gewaarborgd en integer is.

 

Wat wij voor u kunnen betekenen

Wijs ons aan als levensexecuteur zodat onze professionals uw belangen kunnen behartigen als u dat zelf niet meer kunt.

Door ons te benoemen als toezichthouder heeft u een extra controle in uw levenstestament, voor u zelf en uw omgeving.

Benoem onze professionals tot executeur in uw testament, wijs ons aan als plaatsvervanger of voeg ons toe als executeur.

 Een professionele gevolmachtigde kan samen met u of zelfstandig de nalatenschap afhandelen. 

Op verzoek van een erfgenaam of een schuldeiser kunnen onze professionals door de rechtbank tot vereffenaar worden benoemd.

Contact

Vestigingsadres

Michelangelostraat 30-3
1077 CC Amsterdam

Algemeen telefoonnummer

E-mail

Juridische links

 

Alles goed geregeld voor nu en later!